Wydajnie, skutecznie i ekologicznie

Rozmowa z Ludmiłą Jama-Voigt, Prezesem Zarządu. Wywiad publikowany był we wrześniowym wydaniu Forum Biznesu, dodatku do Dziennika Gazety Prawnej.

VOIGT rozwija ofertę preparatów opartych na nanotechnologii

Voigt poszerzył swoją ofertę o kolejny produkt wykonany w nanotechnologii – NANO GLASS VC 176. Jest to gotowy do użycia preparat do mycia szyb i innych powierzchni szklanych.

Kolejne wyróżnienie dla GASTRO-SOFT VC 691

Produkt GASTRO-SOFT  VC 691 do maszynowego mycia naczyń, otrzymał tytuł Laureata oraz Złote Godło w kategorii QUALITY INTERNATIONAL PRODUCT - produkt najwyższej jakości, w konkursie Najwyższa Jakość Quality International 2011. To już drugie w tym roku wyróżnienie dla tego preparatu, który w maju został Najlepszym Produktem Targów EuroGastro 2011.

VOIGT sponsorem Food Business Forum 2011

VOIGT został sponsorem  IX edycji Food Business Forum 2011. Organizowana przez wydawnictwo BROG Marketing konferencja  zajmuje wyjątkową, prestiżową pozycję wśród tego typu spotkań organizowanych na polskim rynku gastronomicznym. Program konferencji, jak co roku, podejmuje najważniejsze tematy i problemy stojące przed firmami działającymi w sektorze horeca.

Zdrowie w twoich rękach

Escherichia coli, znana jako pałeczka okrężnicy, jest bakterią występującą naturalnie w jelicie grubym człowieka jak również zwierząt. Rodzina tego mikroorganizmu liczy aż 157 gatunków. Ostatnio pojawiła się nowa zmutowana forma EHEC 0104:H4, która wywołała wiele paniki na terenie Europy. Wiadomo, że szczep ten jest odporny na niektóre antybiotyki, co znacznie utrudnia leczenie.

Higiena kuchni wpływa na smak i jakość potraw

Satysfakcja klienta jest priorytetem każdego lokalu gastronomicznego i każdej restauracji. Czystość pomieszczeń, urządzeń i wyposażenia stanowi pierwszy parametr oceny danej placówki przez konsumenta. Można więc stwierdzić, że jest podstawowym elementem odczuć estetycznych klienta.

Strona:12345678910111213141516

GASTRO-KLAR K VC 692 K

GASTRO-KLAR K VC 692 K

Wysoce skoncentrowany, kwasowy środek nabłyszczający do płukania naczyń w zmywarkach gastronomicznych.

 

Produkt odznacza się bardzo dużą skutecznością nawet przy bardzo twardej wodzie. Wysoka wydajność wpływa na ekonomiczne zużycie preparatu. Zalecany do nabłyszczania szklanych naczyń, po wyschnięciu pozostawia połysk na umytych powierzchniach. Może być stosowany jako samodzielny produkt do nabłyszczania szkła (m.in. w barach, pubach). Preparat nie pieni się i jest delikatny dla zmywarek. Najlepsze wyniki można uzyskać w połączeniu z naszymi środkami do mycia naczyń niezawierającymi chloru. Zaleca się dozować od 0,3 do 0,8 ml płynu na litr wody w zależności od twardości i ciśnienia wody. Dla wody o twardości powyżej 5°dH dozowanie powinno być dostosowane przez wykwalifikowany serwis.


więcej
Dotacje na inowacjeSlaskie.