Wydajnie, skutecznie i ekologicznie

Rozmowa z Ludmiłą Jama-Voigt, Prezesem Zarządu. Wywiad publikowany był we wrześniowym wydaniu Forum Biznesu, dodatku do Dziennika Gazety Prawnej.

VOIGT rozwija ofertę preparatów opartych na nanotechnologii

Voigt poszerzył swoją ofertę o kolejny produkt wykonany w nanotechnologii – NANO GLASS VC 176. Jest to gotowy do użycia preparat do mycia szyb i innych powierzchni szklanych.

Kolejne wyróżnienie dla GASTRO-SOFT VC 691

Produkt GASTRO-SOFT  VC 691 do maszynowego mycia naczyń, otrzymał tytuł Laureata oraz Złote Godło w kategorii QUALITY INTERNATIONAL PRODUCT - produkt najwyższej jakości, w konkursie Najwyższa Jakość Quality International 2011. To już drugie w tym roku wyróżnienie dla tego preparatu, który w maju został Najlepszym Produktem Targów EuroGastro 2011.

VOIGT sponsorem Food Business Forum 2011

VOIGT został sponsorem  IX edycji Food Business Forum 2011. Organizowana przez wydawnictwo BROG Marketing konferencja  zajmuje wyjątkową, prestiżową pozycję wśród tego typu spotkań organizowanych na polskim rynku gastronomicznym. Program konferencji, jak co roku, podejmuje najważniejsze tematy i problemy stojące przed firmami działającymi w sektorze horeca.

Zdrowie w twoich rękach

Escherichia coli, znana jako pałeczka okrężnicy, jest bakterią występującą naturalnie w jelicie grubym człowieka jak również zwierząt. Rodzina tego mikroorganizmu liczy aż 157 gatunków. Ostatnio pojawiła się nowa zmutowana forma EHEC 0104:H4, która wywołała wiele paniki na terenie Europy. Wiadomo, że szczep ten jest odporny na niektóre antybiotyki, co znacznie utrudnia leczenie.

Higiena kuchni wpływa na smak i jakość potraw

Satysfakcja klienta jest priorytetem każdego lokalu gastronomicznego i każdej restauracji. Czystość pomieszczeń, urządzeń i wyposażenia stanowi pierwszy parametr oceny danej placówki przez konsumenta. Można więc stwierdzić, że jest podstawowym elementem odczuć estetycznych klienta.

Strona:12345678910111213141516

SMELPOL VC 440

SMELPOL VC 440Płynny preparat do wszelkich wodoodpornych powierzchni, rozkładający szkodliwe związki siarkowodorowe zachodzące w procesach gnilnych.

 

Eliminuje nieprzyjemne zapachy (odory) powodując powstanie cytrusowego zapachu. Rozpuszcza tłuszcze, oleje, woski, białka. Usuwa farby drukarskie. Zalecany jest do stosowania w kuchniach, rzeźniach, hotelach, restauracjach, kantynach. Może być wykorzystywany w oczyszczalniach ścieków, wysypiskach, składowiskach śmieci, śmietnikach, toaletach stacjonarnych. Preparat eliminuje zapachy spalenizny.

 
Zalecane stężenia: mycie posadzek w kuchniach i rzeźniach 10% (1 I środka na 10 I wody), mycie posadzek w toaletach 2% (200 mI środka na 10 I wody), śmietniki, wysypiska śmieci 1% (100 mI środka na 10 I wody), oczyszczalnie ścieków 0,001% (10 mI środka na 1 000 I wody).
 
Wydajność 1 litra preparatu przy zastosowaniu metody rozpylania wynosi około 400 m2. Roztwór przygotować bezpośrednio przed użyciem.   

więcej
Dotacje na inowacjeSlaskie.